Er op uit!

Er op uit!

Het eerste waar u bij Easterwood Vakantiewoningen aan denkt zijn heerlijke wandelingen met uw hond(en). Nou, daar kunt u op rekenen. In het Nationaal Park Drents-Friese Wold zijn maar liefst 23 wandelroutes uitgezet variërend van 3 tot 12 Km. Er zijn gekoppelde wandelingen zodat u tochten tot wel 30 km kunt maken.

Binnen het totaal oppervlak van het Drents Friese Wold (ruim 8000 hectare) is 15% ingericht als officieel losloopgebied. Binnen die losloopgebieden (altijd dichtbij onze vakantiewoningen) zijn al wandelingen tot wel 10 km mogelijk. Op een korte afstand rijden zijn nog meer prachtige losloopgebieden. Zoals die rond het Blauwe Meer en Boswachterij Hooghalen. Voor vogelaars is er het Fochteloërveen met in het voorjaar prachtige kraanvogels. Ook het Nationaal Park Dwingelderveld en het Holtingerveld zijn dichtbij en zeker een bezoekje waard.

Het is een leuk idee de natuur af te wisselen met cultuur. Een bezoek aan mooie steden als Assen, Groningen en Leeuwarden is zo gemaakt. Of kies eens voor een stadswandeling door één van de prachtige 11-steden in Friesland, zoals Franeker met het wereldberoemde planetarium van Eise Eisinga of vestingstadje Dokkum. Ook de steden langs het IJsselmeer zoals Workum (Jopie Huisman Museum), Makkum en Stavoren zijn leuk om te gaan bekijken. Maak eens een wandeltocht door het verleden in het mooie Drentse museumdorpje Orvelte. Zeer indrukwekkend is een wandeling door het voormalige concentratiekamp Westerbork en terug via de ‘Planetenwandeling’ langs de radiotelescopen van de sterrenwacht. Uw hond mag overal mee.

Ook het plaatsje Appingendam in Groningen (op 40 minuten rijden) is superleuk om te bewandelen. Breng dan gelijk een bezoek aan het erg mooie Museum Møhlmann voor realistische kunst. Helemaal super om te doen is een vaartochtje maken door de kanalen van Giethoorn, het Venetië van het noorden. Dat is niet alleen leuk voor u, maar zeker een must wanneer uw hond van water houdt.

Slecht weer? Dan is er het interessante gevangenismuseum in Veenhuizen en het voor kinderen leuke heksenmuseum in Appelscha. Verdiep u eens in de geschiedenis van de veenkoloniën in het museum De Koloniehof in Frederiksoord. Of ga een dagje met de auto op stap. De ‘Aldfaers Erf’ route in Friesland is een aanrader. Op de route komt u diverse musea, een landgoed en speel/kinderboerderij tegen. Bent u bereid een stukje verder te rijden, bezoek dan eens de fraaie landgoederen in Groningen zoals de Menkemaborg, Frylemaborg of Mensinge State.

Ook met de fiets kunt u in de directe omgeving prima uit de ‘voeten’. Er zijn veel fietsroutes uitgezet en werkelijk honderden kilometers aan fietspad met een uitgebreid fietsknooppunten systeem. In het Drents-Friese Wold zijn speciaal voor mountainbikers leuke en uitdagende ATB routes uitgezet. Ook te paard kunt u hier volop aan de bak!

In Appelscha is een openluchtzwembad en een overdekt zwembad in Oosterwolde. Voor de kinderen is er het pretpark Duinen Zathe en Oranje Speelstad. Voor jong én oud heb je nog een professionele midget golf baan in Appelscha (worden Europese en Wereldkampioenschappen op gehouden). Voor stoere kinderen en hun ouders is er het sportieve en spannende Klimavontuur van Appelscha Outdoor.

Lekker in uw vakantiewoning blijven kan natuurlijk ook. Met een goed boek op een van de mooie plekjes in de grote tuin die veel privacy biedt. Of, op een koude dag, binnen soms bij de open haard. Voor die dagen dat u even niet wilt koken, gaat u lekker uit eten bij een van de prima en betaalbare restaurants in de directe omgeving. In uw vakantiewoning liggen enkele recensies voor u klaar. In Assen vindt u een enorm aanbod aan restaurants. Die zijn zo gegoogled. Bel eerst even of de honden mee mogen.

Alle winkels die u nodig heeft vindt u in Oosterwolde op enkele autominuten afstand. De Albert Heijn, Poeizs, Aldi en de Lidl zijn dagelijks tot 21.00 uur (ook zaterdag en AH ook zondag) voor u open. Verder zijn er alle bekende ketens te vinden zoals Primera, Bruna, Action, DA, Kruidvat, Blokker en HEMA.

Klik hier voor vele nuttige links over van alles in de omgeving van Easterwood Vakantiewoningen.

Fotogalerij toeristische attracties